Over mij

Diderik René Guillot is geboren in Haarlemmermeer-Vijfhuizen, 1961.
Tegenwoordig woont en werkt hij in Enschede, en houdt hij zich bezig met schilderen en het maken van beelden.

slide6

 

René groeide op in een gezin, waarin beide ouders als kunstenaar werkzaam waren.
Het motto was dan ook: “Uiten doe je creatief!” Dat is de reden dat hij in zijn kindertijd zoveel ruimte kreeg om alle denkbare creatieve gebieden te ontdekken. Hij had allerhande materialen tot zijn beschikking en heeft zich bepaalde technieken eigen kunnen maken. In deze periode werd de basis gelegd voor zijn leven als kunstenaar. Tijdens zijn jeugd ging muziek een grote rol spelen in zijn leven.

Als gitarist van verschillende bands werd dit aanvankelijk zijn belangrijkste uitlaatklep,totdat hij In 2002 de Enschedese kunstenares Sonna Krom ontmoette.Hij raakt door haar werk geïnspireerd en besluit lessen bij haar te gaan volgen. Ze leert hem de basistechnieken van het realistisch schilderen. Natuurlijk ontwikkelde Rene zijn eigen stijl van schilderen, het is een stijl die het best te omschrijven is als abstract expressionisme. Zijn werk kenmerkt zich door woeste streken met felle kleuren.
Hierbij maakt hij gebruik van gemengde technieken waarbij alles geoorloofd is. Meestal begint hij zonder basisidee en wordt de koers gaandeweg bepaald. Zo stort hij zich telkens vol passie in een nieuw avontuur.

Alles wat uit zijn handen komt beschouwt hij als een geschenk…!

Laatste nieuws

Tula Expo Art Curacao

Sculpture @ Rene Guillot. Exhibited at the Renaissance Mall (Curacao) in commemoration of the 150 years of the abolition of slavery. Sacrifice of Tula [Opoffering van Tula] 126 cm x 52 cm x 41 cm Mixed media Een gevallen schild als herinnering aan een zwarte bladzijde van een opengeslagen boek, waarin een volgend hoofdstuk zich […]

Lees meer

The Dreamcatcher Curacao 24-02-2014

Opgedragen aan alle vrijheidsstrijders in het algemeen en in het bijzonder aan Martin Luther King ,,I have a dream ” Alleen Liefde kan bergen verzetten. De Christoffelberg is nu 99 cm hoger…! Curacao 24-2-2014 The Dream catcher Curacao team. Philippe Zanolino & Rene Guillot Read more.

Lees meer