Biografie René Guillot

Beeldend kunstenaar René Guillot, geboren te Haarlemmermeer-Vijfhuizen 1961. Nu wonend en werkend op Landgoed Wissink te Usselo in zijn galerie ‘Love isARt/Art is Love.

Biografie beeldend kunstenaar René Guillot

René Guillot is beeldend kunstenaar in de ruimste zin van het woord. Het leven op zich beschouwd hij als een kunstwerk. Geboren en getogen in een gezin waar beide ouders beeldend kunstenaar zijn, kon het bijna niet anders lopen. Op jonge leeftijd kon hij zich al beginnen te ontwikkelen in kunst. Alle materialen en technieken heeft hij mogen gebruiken, alles was voor handen en zodoende begon zijn ‘Academy of life’.

Inspiratie

René put zijn inspiratie uit alles wat hij tegenkomt in het leven, maar kenmerkend is toch wel het steeds terugkerende hoofdelement ‘de liefde’ in de breedste zin van het woord. Hij verbindt zich graag met andere kunstenaars in binnen – en buitenland. Hij geeft speciale workshops op lagere scholen, de universiteit en aan bedrijven en particulieren. De samenwerking met anderen ziet hij als een bron van inspiratie, waarbij het thema ‘verbinding’ een belangrijke rol speelt.

In zijn projecten gaat hij telkens weer een nieuw avontuur tegemoet. Het avontuur beleeft hij met schilderen, beeldhouwen, lassen, ontwerpen, houtbewerking, toegepaste kunst, interactieve kunst, conceptuele kunst en er is vast nog meer om op te noemen.

Stijl

In zijn schilderwerk heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld die het beste omschreven kan worden als ‘Abstract Expressionisme’. Die stijl herken je in zijn meeste werken terug, die hij zonder vooropgezet idee creëert, met uitzondering van toegepaste conceptuele kunst.

Exposities

René heeft talloze exposities gehad in binnen – en buitenland, waaronder Polen, Duitsland, België en Curaçao. In Curaçao werkt hij de laatste 7 jaar voor een paar maanden per jaar, waar hij tevens in Curaçao Museum heeft geëxposeerd.

Laatste nieuws

Bedrijfsuitje, Borrel of High Tea

Rene Guillot geeft rondleiding in zijn galerie met uitleg over zijn werk en projecten. LAAT JE INSPIREREN! Informeer naar de mogelijkheden. +31 6 26 36 06 92
Lees meer
-->